Vil du være sikker på faglig assistance og forhandling af dine løn- og arbejdsvilkår, er vi dit rigtige valg, hvis du arbejder indenfor 3F´s områder:
Afdelingen har næsten 6.000 medlemmer fordelt på ovenstående brancher.
Vi overenskomstdækker arbejdspladser i følgende kommuner:
Hjørring og dele af Jammerbugt (tidligere Pandrup kommune), og indenfor snedker- og tømrerområdet også Frederikshavn og Læsø kommune samt tidligere Aabybro kommune.
Vi har kontorer i Hjørring, Kaas og Hirtshals.
Den faglige identitet er fællesskabets styrke
3F Skageraks medlemsgrupper er forankret i forskellige brancher/arbejdspladser. Sikringen af disse branchers/arbejdspladsers identitet og deres aktivitets- og handlemuligheder er en nødvendig forudsætning for, at de kan udgøre et solidt fundament for det samlede faglige fællesskab. Der skal skabes en fælles faglig identitet på tværs af medlemsgrupper og brancher/ arbejdspladser. Ud fra fælles værdier skal der skabes en fælles optræden over for omverdenen. De fælles værdier udvikles løbende igennem samarbejde på tværs af faggrænser, hvor alle kan lære af hinanden.
Mangfoldighedsarbejde
3F Skagerak arbejder for ligestilling/ligebehandling i alle forhold. Det gælder for alle medlemsgrupper, uanset køn, etnicitet, alder og seksuel orientering. Mangfoldighed er en styrke. Mangfoldighedsarbejdet skal vise 3F Skageraks bredde og være til gensidig inspiration og forståelse for medlemmernes vilkår. '
Medlemmernes afdeling
3F Skagerak er medlemmernes. Afdelingen skal opleves som et sted, der danner rammen for en række aktiviteter tilpasset medlemmernes interesser og behov. Der skal stilles medlemsfaciliteter til rådighed til brug for enkeltmedlemmer, klubber, brancher/arbejdspladser og disses tillidsrepræsentanter. Kort vej fra medlem til 3F Skagerak.
Faglig stolthed for samlet afdeling
3F Skageraks størrelse og samlede ressourcer gør det muligt, at varetage opgaver, der har tværgående betydning for alle medlemmer. Det kan omhandle arbejdsmarkedspolitik og opsøgende arbejde, herunder agitationsarbejde og organisationsarbejde. Og det kan være opgaver, der har betydning for de enkelte medlemsområder, f.eks. overenskomstforhandlinger. Én afdeling, fælles værdier og fælles fodslag. '
Den professionelle fagforening
3F Skagerak skal udnytte sine mange forskellige kompetencer, ikke mindst blandt tillidsvalgte og ansatte, til at sikre en effektiv og professionel behandling af faglige spørgsmål og sager. Der skal udvikles en kultur i 3F Skagerak, hvor det er naturligt at arbejde på tværs af organisationen for at opnå en høj grad af vidensdeling. Det er desuden af afgørende betydning, at der konstant følges op på, hvordan medlemmerne kan få den bedst mulige medlemsservice på baggrund af en økonomisk ansvarlig drift af 3F Skagerak.
3F Skagerak i lokalsamfundet
3F Skagerak har i kraft af sin størrelse og placering, en forpligtelse til at markere sig og præge lokalområdet, både politisk, kulturelt og socialt. 3F Skagerak bør danne rammen om vidtforgrenede aktiviteter, der henvender sig til både egne medlemmer og beboerne i lokalsamfundet.
Den faglige a-kasse
3F Skagerak har en naturlig kobling mellem arbejdet i a-kasse og faglig afdeling, hvor a-kassen er en integreret del af det fagligt-politiske arbejde i 3F Skagerak. Kendskabet til overenskomster og aftaler danner baggrund for, at a-kassen kan give medlemmerne den bedst mulige service. Lediges rettigheder og interesser skal håndhæves, ligesom der skal gives hjælp i forbindelse med uddannelse og efteruddannelse. Desuden skal a-kassen formidle arbejde i samarbejde med faglig afdeling og tillidsrepræsentanterne.
Uddannelse
3F Skagerak skal arbejde på, at styrke alle medlemmernes uddannelsesmuligheder- og niveau igennem målrettet indsats over for uddannelsessystemet.
Solidaritet – nationalt og internationalt
3F Skagerak vil samarbejde med andre faglige- og politiske organisationer, som arbejder for at fremme arbejdernes interesser i ind- og udland. Vores menneskesyn er socialistisk, demokratisk, human og bygger på respekt, tillid og åbenhed.
Miljøarbejde
3F Skagerak ser det som en faglig opgave, at arbejde for at fremme udviklingen af et godt arbejdsmiljø på arbejdspladserne. Der skal dannes stærke netværk mellem tillids- og arbejds- miljørepræsentanter, som kan anvende hinandens erfaringer i miljøarbejdet, ligesom 3F Skagerak skal have den fornødne ekspertise til at behandle miljøspørgsmål og igangsætte miljøaktiviteter.
Det sociale fokus
Når medlemmer bliver sat i situationer, som kan medføre udstødning fra arbejdsmarkedet eller gøre det svært at komme i arbejde igen, skal 3F Skagerak være et sted, hvor man kan henvende sig for at få støtterådgivning og hjælp.
Ungdom
Unge har, på tværs af arbejde og faglig tilknytning, fælles interesser, som udspringer af forsøget på at skabe fodfæste i samfundet f.eks. i forhold til arbejde, uddannelse og stiftelse af familie. Derfor er det 3F Skageraks opgave at varetage de unges interesser og skabe rum for, at unge kan udveksle synspunkter og idéer og herigennem påvirke 3F Skageraks arbejde på deres egne præmisser.
Efterlønnere, seniorer og pensionister
3F Skageraks ældre medlemmer skal have mulighed for i fagforeningen, at udfolde deres aktiviteter i form af møder, foredrag og studiekredse. Aktiviteterne skal indgå som et naturligt udbud i afdelingens tilbud til medlemmerne.
Jubilæum i 3F Skagerak for medlemmer, som opnår 25 eller 40 års jubilæum efter 1. januar 2020
25 og 40 års jubilæumsgave fra 3F Skagerak. Afdelingen 3F Skagerak er stiftet pr. 1. januar 2005.
At modtage jubilæumsgave fra afdelingen er betinget af:
Jubilarerne vil blive inviteret til et Jubilarmøde i afdelingen i løbet af året.
På 3fu.dk vil du kunne se oplysninger om, hvad der sker i vores lokalområde, og hvilke aktiviteter der er på regionalt og landsplan.
Ungdomsudvalget i 3F Skagerak, forsøger hele tiden at lave nye tiltag for medlemmerne.
Man tilhører 3F ungdom, så længe man er under 31 år. Det betyder også, at man kan deltage i de aktiviteter, der er for ungdomsmedlemmer, på de betingelser, der er for de enkelte aktiviteter.
I 3F Skagerak består ungdomsudvalget af:
Interesserede der også deltager i udvalgsarbejdet: Mathias Falkner Nilsen
I afdelingen er Michael Højer Samuel og Freddy Wie Andersen ungdomsansvarlige, og dem kan du altid henvende dig til angående:
Der er opdeling af medlemmerne mellem socialrådgiverne:
Daglig telefontid mellem kl. 9.00 og kl. 10.00.
Sociale regler
Vi har også styr på de sociale regler og kan hjælpe i forbindelse med fx barsel, fleksjob, førtidspension.
Virksomhedsbesøg
Derudover så tilbyder vi, at vi kommer ud på din arbejdsplads og svarer på spørgsmål – vi forestiller os en frokostpause eller lignende. Snak med din tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant for yderligere oplysninger.
Emnerne kunne være:
Skriv ikke under…
Skriv ikke under på en raskmelding, hvis du IKKE mener, at du er rask og arbejdsdygtig.
Det er vigtigt, at du har drøftet en eventuel raskmelding med a-kassen, da det er dem der afgør, om du kan få arbejdsløshedsdagpenge.
Hvis du selv har skrevet under på en raskmelding, får du heller ikke en afgørelse og så har du ikke mulighed for at klage over, at dine sygedagpenge bliver standset.
Har du først skrevet under, kan beslutningen ikke ændres.
Du skal ikke lade dig skræmme af Jobcenteret, at du vil blive henvist til kontanthjælp, hvis du ikke underskriver. Så hvis Jobcenteret mener, at du er arbejdsdygtig og du ikke selv gør, så
sig, at du først vil drøfte det med din fagforening.
Kontakt afdelingens socialrådgivere hurtigst muligt.
Program: Efterår 2024
14. AUGUST KL. 9.45 Sommerudflugt
Bustur til Feggesund kro afgang fra A-Z Parkeringsplads
Besøg i Aakjærs Kunstnerhjem Jenle – Kaffe og Kage
Aftensmad på Feggesund kro - Ål eller Schnitzel
3F/NNF’er 200 kr., ikke 3F’er 250 kr.
11. SEPTEMBER KL. 14.00 Kaffe og Banko
Vi mødes på Vandværksvej til Kaffe og Banko
16. OKTOBER KL. 14.00 Kaffe og Banko
Vi mødes på Vandværksvej til Kaffe og Banko
13. NOVEMBER KL. 7.00 Tysklandstur
Indkøbstur til Tyskland-afgang fra A-Z Parkeringsplads
Morgenmad på udturen og aftensmad på hjemturen
Tilmelding senest den 4. oktober
3F/NNF’er 200 kr., ikke 3F’er 250 kr.
6. DECEMBER KL 13.00 Julefrokost
Julefrokost Vandværksvej
Tilmelding senest 20. november
3F/NNF’er 100 kr., ikke 3F’er 150 kr.
11. DECEMBER KL. 14.00 Kaffe og Banko
Vi mødes på Vandværksvej til Kaffe og Banko
I er velkommen til at tage partner med til vores arrangementer
Vel mødt til nogle forhåbentlige gode arrangementer
Tilmeldinger til Hardi Brandt tlf. nr. 298792977
Venlig hilsen
Bestyrelsen
Klubbens bestyrelse
Transportgruppen 3F Skagerak har omkring 900 medlemmer som arbejder på følgende områder:
Til at dække de arbejdsområder har vi blandt andet disse overenskomster:
Gruppebestyrelsen efter 24. februar 2020
Kommuner og regioner
3F's overenskomster, aftaler og lønbilag for ansatte i regioner og kommuner ligger i databasen Faglig håndbog. Der kan du også søge oplysninger frem om andre organisationers aftaler.
Staten
Som ansat i staten, er du omfattet af en fællesoverenskomst og en organisationsaftale. Ud over fællesoverenskomsten og organisationsaftalen gælder en lang række generelle aftaler.
Andre gode hjemmesider
www.oao.dk: Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) er en sammenlægning af Det Kommunale Kartel og Statsansattes Kartel. OAO arbejder for lønmodtagere i kommuner, regioner og stat. OAO's 32 forbund har tilsammen 434.000 medlemmer, der er ansat i den offentlige sektor.
De kommunale/regionale og de statslige forhandlingsinteresser varetages uændret og særskilt af de organisationer, der har retten i dag.
www.oao.dk (Danmarkskortet): Her får du brugervenlig lønstatistik for alle faggrupper i amter og kommuner. Du kan finde de kommunale nøgletal, og du finder navne på medarbejderrepræsentanter i hovedsamarbejdsudvalg og MED-udvalg.
www.sckk.dk: SCKK – Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling – er oprettet af arbejdsgivere og lønmodtagere på statens område. SCKK's mission er at gøre statens medarbejdere dygtigere. Det vigtigste virkemiddel er økonomisk støtte, rådgivning, formidling af viden og værktøjer samt udvikling af uddannelse.
Du kan altid hente en trykt version af overenskomsten i afdelingen.
Bestyrelsen
Medlemmer er blandt andre jord- og betonarbejdere, murere, struktører, maskinførere, asfaltarbejdere, tagdækkere, stenhuggere, brolæggere, stilladsarbejdere, industrilakerere, isolatører, snedkere, tømrere, glarmestre, tagdækkere og tækkemænd.
Overenskomster
Største overenskomstmodpart er Dansk Byggeri. Gruppen er tilsluttet BAT-kartellet.
Bestyrelsen
Lønstatistik
Vi vil gerne lave en lønstatistik på bygningsområdet. Derfor er det vigtigt, at du hjælper med indholdet, ved at udfylde formularen om lønstatistik.
Medlemmerne af 3F's Grønne Gruppe arbejder på gartnerier, planteskoler, i skovene, på mejerier, på minkfodercentraler, inden for fiskeopdræt m.v.
De er blandt andet ansat som gartnere, dyrepassere, jordbrugsassistenter, mejeriarbejdere og skovarbejdere.
40 procent af Den Grønne Gruppes medlemmer er kvinder.
Overenskomster
3F's Grønne Gruppe har overenskomster med blandt andet Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) og Danske Anlægsgartnere.
Bestyrelsen
Industri og servicegruppen i 3F Skagerak tæller ca. 2.300 medlemmer.
En stor del af medlemmerne er beskæftiget i den traditionelle del af industrien: jern og metal, procesindustri, energisektoren, plastindustri, træindustri, fiskefabrikker, elektronik postarbejdere/postbude og emballage.
Men gruppen tæller også medlemmer der arbejder bl.a. inden for hotel- og restaurationsbranchen som kokke, tjenere, catere, smørrebrødsjomfruer, receptionister, opvaskere og stuepiger. Mange medlemmer er også rengøringsassistenter og serviceassistenter.
Gruppens formål er - kort fortalt - at varetage medlemmernes faglige og økonomiske interesser.Derudover kan du nyde godt af faglig rådgivning om løn, kontrakter, barsel, feriepenge, arbejdsmiljø, og juridisk bistand.
Krumtappen i arbejdet er overenskomsterne med arbejdsgiverne, igennem dem er det fastlagt, hvordan løn- og arbejdsforhold, pensionsordninger m.m. som minimum skal være.
Som medlem har du mulighed for at få stor indflydelse på de beslutninger, der træffes i 3F Skagerak’s Industri og servicegruppe.Du kan være med til at prioritere de områder, der skal satses på ved overenskomstforhandlinger, og du kan sige ja eller nej til det endelige resultat.Som medlem har du mulighed for at deltage i generalforsamlingen i gruppen og stille op til bestyrelsen.
Bestyrelsen:
Har du forslag til ændringer til artiklen, du er i gang med at læse, er du meget velkommen til at sende din feedback til os.
Har du et spørgsmål? Vi sidder altid klar ved telefonerne til at hjælpe dig.
Hvis du er medlem af 3F, skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.
Bliv ringet op af 3F og få hjælp til at melde dig ind.
Er du medlem af 3F skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.
Spørg os om alt. Vi svarer hurtigst muligt
Er du medlem af 3F skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.