I kælderen i BJMF mødes otte ledige med konsulenten fra AOF, Kim Damgaard for at finde vej til nyt job. Det er et samarbejde mellem 3F og AOF og det er første gang, at BJMF tilbyder kurset til ledige, der umiddelbart ser det ud til at være en succes.
Kim Damgaard fortæller, at det startede ud med at hedde seniorsprint og henvende sig til folk +50 år, men nu er ændret og henvender sig til ledige +45 år. Jobsprint kalder de konceptet, som er frivilligt for de ledige og varer i 2,5 uge.
– Vi har ingen bemyndigelse, men kan kun motivere. De ledige skal være motiverede, søge jobs mens de er her, udarbejde et CV og være lidt fortrolige med computer, siger Kim Damgaard og fortæller, at han går meget op i faktisk at få folk videre. Mine børn får en is, når jeg hjælper nogen i job, så sender jeg et billede til personen og siger tillykke, det gør de nok ikke på jobcentret, griner Kim.
De mennesker, som Kim møder har ofte oplevet, at jobcentret ikke har hjulpet dem.
Jobcentret har slet ikke ressourcer til at yde en konkret indsats, som vi kan. Jeg oplever, at folk kommer og har hvad jeg kalder jobstress. Det kan man sagtens få af at være en del af systemet som ledig, og det italesættes ikke i jobcenterregi, siger Kim Damgaard.
På kurset lærer de ledige at bruge deres netværk, og at identificere hvem deres netværk faktisk er. Han fortæller, at der for eksempel på kurset hos BJMF er en tidligere folkeskolelærer, som ikke har brugt sit fag i mange år.
– Så ringer jeg til en i skolelærer i mit eget netværk og sætter de to i kontakt, så de kan få en snak om hvordan livet som skolelærer er i dag, og medlemmet bedre kan beslutte om det er den vej han vil satse på igen. Måske skal han ud i praktik og mærke efter og andre skal måske have noget mere eller anden uddannelse. Alt det finder vi ud af at guide videre til, siger Kim.
Vi skal have noget gejst ind i folk, siger Kim og fortæller, at de ledige, han møder, ofte har opgivet en lille smule, og ikke fået meget hjælp til at komme ud af ledigheden.
– Her møder vi dem i øjenhøjde, det er vigtigt. Vi taler om hvem vi er og hvad vi kan, får folk lidt ud af deres komfortzone og motiverer, siger Kim. Han fortæller, at mange føler sig udfordret med alt det, der kræves af dem med joblog, scanning af dokumenter, uploade, og at de kan være lidt computerforskrækkede, men det hjælper kurset også med.
Kurset er bygget op, så der er undervisning på hold med max 15 deltagere, hvor deltagerne får lagt en plan for jobsøgning sammen med en jobformidler. Derefter arbejder man med sin plan og mødes med holdet til jobcafé og oplæg. A-kassen formidler sideløbende relevante jobs, og hjælpe med at afklare spørgsmål om økonomi mv.
I BJMF oplever de ledige, at kurset afholdes i a-kassens lokaler, hvilket betyder at medarbejderne helt fysisk er til stede lige ved siden af, og hjælpen derfor tæt på.
Leder af BJMF’s a-kasse, Dennis Birger Hejl fortæller om baggrund for at afprøve kurset, at han havde hørt fra andre 3F afdelinger, at de havde gode erfaringer med kurset.
– De har gode statistikker, er gode til at få folk videre, så det ville vi gerne afprøve i BJMF, siger Dennis Birger Hejl.
Har du et spørgsmål? Vi sidder altid klar ved telefonerne til at hjælpe dig.
Hvis du er medlem af 3F, skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.
Bliv ringet op af 3F og få hjælp til at melde dig ind.
Er du medlem af 3F skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.
Spørg os om alt. Vi svarer hurtigst muligt
Er du medlem af 3F skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.