Hvis du er ledig, kan du godt opleve symptomer på stress. Din hverdag som ledig kan nemlig være lige så stressende som en travl dag på arbejde.
Hos 3F's a-kasse hjælper vi dig og giver dig gode råd og værktøjer til, hvordan du håndterer ledighedsstress.
Er du ledig og genkender du én eller flere af disse oplevelser?
Så kan det meget vel være, at du oplever symptomer på stress. Og du er langt fra alene. Næsten hver anden ledige scorer højt på stressskalaen.
Mennesker er forskellige, og det er derfor forskelligt, hvordan vi reagerer på stress, og hvad vi reagerer på. Det er svært for de fleste at miste sit arbejde, og det er en udbredt misforståelse, at stress kun rammer dem, der er i arbejde og har travlt.
Er du ledig og vil du gerne undgå at blive ramt af ledighedsstress? Så anbefaler vi, at du lytter til de gode råd og værktøjer fra Helle Alsted.
Hun er ekspert i mental sundhed, stress og trivsel, og fortæller, hvordan du kan genkende symptomerne på stress, og hvordan du kan bruge konkrete værktøjer til at forbedre din søvn og til at skabe struktur i ugen med jobsøgning.
Som medlem af 3F har du adgang til hele videoen og alle værktøjerne.
I 3F ved vi, hvad det gør ved et menneske at være ledig. Derfor er vores fokus ikke kun at finde et nyt job til dig. Vi hjælper dig også med at passe på din mentale sundhed undervejs i din jobsøgning.
Når du er ledig, og kommer til samtaler i din lokale afdeling, vil du altid møde kompetente vejledere. Vejlederne er klar til at hjælpe dig i din nye situation som arbejdsløs, og hvis du oplever symptomer på ledighedsstress.
Stress bliver problematisk, hvis det varer ved. Du kan godt håndtere kortvarig stress, og i nogle situationer kan det endda være en fordel. Men langvarig stress er ikke godt for dig og kan føre til alvorlige reaktioner og sygdomme.
Hvis vi oplever stress over længere tid, kan det påvirke vores mentale sundhed. Mental sundhed er afgørende for, at vi kan håndtere hverdagens udfordringer som f.eks. at være ledig i en periode. Hvis din mentale sundhed er svækket, kan det påvirke din evne til at søge job, møde op til jobsamtaler, opfylde kravene fra a-kassen og jobcenteret, møde andre mennesker og deltage aktivt i samfundet.
Langvarig stress kan også påvirke din fysiske sundhed, hvilket kan gøre det sværere for dig at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Der er nemlig en sammenhæng mellem mental sundhed og øget risiko for at udvikle en række sygdomme såsom forhøjet blodtryk og depression .
Husk, at det er forskelligt fra person til person, hvad der udløser symptomer på stress, og hvor lang en periode det kan stå på. Og husk, at det altid er din læge, der skal vurdere dine symptomer på stress.
Som medlem af 3F får du en lang række medlemsfordele, der gør dit arbejdsliv lettere, tryggere og mere udviklende:
Har du et spørgsmål? Vi sidder altid klar ved telefonerne til at hjælpe dig.
Hvis du er medlem af 3F, skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.
Bliv ringet op af 3F og få hjælp til at melde dig ind.
Er du medlem af 3F skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.
Spørg os om alt. Vi svarer hurtigst muligt
Er du medlem af 3F skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.